top of page
Officeoutside-Header-3.jpg

5 afleidingsfactoren bij thuiswerken


Wie had aan het begin van 2020 gedacht dat we op dit moment al ruim een jaar zouden thuiswerken? We zitten aan keukentafels, op de bank en dubbelgevouwen aan een kinderbureautje. Het wil dan nog wel eens voorkomen dat we een beetje worden afgeleid. De was vouwt zichzelf natuurlijk niet op en die Instagram-melding is wel heel verleidelijk… Wij doen een greep van vijf uit de grote hoeveelheid thuiswerk-ergernissen!


1. Huishoudelijke taken

Het alarm van de droger gaat. Je merkt op dat de plinten wel erg stoffig zijn. En die ramen? Die kunnen ook wel eens een wasbeurt gebruiken! Niet bevorderlijk voor jou en je werkgever, maar dan heb je wel mooi het huishouden aan kant ;-).

2. Inkomende mails, sociale media en telefoontjes

Al die devices zijn natuurlijk superhandig. Maar ze zorgen ook voor afleiding! Het is en blijft natuurlijk heel verleidelijk om tijdens een call wat mailtjes weg te werken of tijdens het schrijven van een blog een telefoontje op te nemen. Maar nuttig en handig? Dat is het echter niet.


3. Kinderen

“Mam, wil je me please helpen bij mijn wiskunde huiswerk?” Het is leuk om je kids veel om je heen te hebben, maar niet als je daarnaast ook nog 8 uur moet werken. En ook niet als je bent vergeten wat de stelling van Pythagoras is.


4. De werkplek

Een breed begrip natuurlijk, maar de mate van productiviteit valt of staat met jouw werkplek. Door de kruimels op de eettafel fantaseer je over je lunch en de stiftvlekken op het bureau wekken alleen maar irritatie op. En ook het feit dat je telkens moet verkassen, komt je productiviteit niet ten goede.


5. Slechte internetverbinding

Iedereen heeft die ene collega die tijdens iedere videocall een betoog van een half uur houdt. Allemaal leuk en aardig, maar supervervelend wanneer je de helft niet hoort. Vragen of hij het wil herhalen of doen alsof je het wel gewoon hebt gehoord… het is het allebei net niet.


Ben je nou helemaal klaar met al deze afleidingsfactoren? Natuurlijk ondervang je met OfficeOutside niet álle thuiswerkproblemen, maar wel veel! Vul het contactformulier in en ontvang meer informatie.Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe verloopt de plaatsing van OfficeOutside?

Als we eenmaal jouw eigen OfficeOutside hebben ontworpen en geproduceerd, is het tijd voor het leukste onderdeel van het proces: we zetten ‘m in jouw tuin! Je zou denken dat het een behoorlijke operat

Comments


bottom of page