top of page
Officeoutside-Header-3.jpg

Wat je wel (en vooral ook zeker niet) moet doen tijdens videocalls

Communiceren met je collega’s via beeld en geluid is normaler dan ooit. En persoonlijker dan ooit! We kennen inmiddels de chilloutfit van onze collega’s, de huisdieren, het interieur en zelfs de kids verschijnen af en toe in beeld. Toch is het zaak om ook vanaf je beeldscherm nog steeds professioneel over te komen… zeker bij die ene belangrijke klant. We delen daarom een aantal handige tips bij videocalls.


Eén van de belangrijkste tips is toch wel dat je aan staat. Dat wil zeggen: zorg dat je ogen op het scherm zijn gericht en lúister naar wat de ander te zeggen heeft. Niets is zo irritant dan je verhaal vertellen aan mensen die zichtbaar niet geïnteresseerd zijn. Ben je eenmaal goed aan het luisteren en word je zo enthousiast dat je het verhaal wil overnemen? Doe het niet ;-). Wacht netjes je beurt af of steek je virtuele hand op. Geloof ons, je wil niet die ene collega zijn die anderen altijd onderbreekt.


Werk blijft werk

Ook wanneer je thuiswerkt is het goed om je ervan bewust te zijn dat er toch enige professionaliteit en productiviteit van je wordt verwacht. En ja: het is verleidelijk om je tanden niet te poetsen en in pyjamabroek voor je scherm te gaan zitten, maar zet de wekker ‘s ochtends gewoon 5 minuten eerder en maak je klaar. Dat heeft alles te maken met productiviteit. Door je toch in je werkkleding te hijsen, geef je je hersenen een seintje dat er moet worden gewerkt. En dát heeft dan weer een positieve invloed op je productiviteit.


Interactie

Al geef je nog zo vaak presentaties voor een groot publiek, presenteren via je beeldscherm is toch anders. Probeer in je camera te kijken (zet ‘m daarvoor wel op ooghoogte) en vertel wat je te vertellen hebt. Geef een persoonlijke touch aan je verhaal, stel vragen aan de deelnemers en benoem ze bij naam. Ga de interactie aan! Op die manier is de kans groter dat je verhaal blijft hangen en is het ook nog eens leuker om naar te luisteren.


Lichtgebruik

We hebben allemaal een collega die het licht nooit goed in orde heeft tijdens videocalls. De ene keer zit ‘ie met z’n rug naar de zon en is zijn gezicht een zwarte vlek. En de andere keer geeft ‘ie licht vanwege de tl-buis op de zolderkamer. OfficeOutside beschikt door de grote glazen wand en lichtkoepel over een grote hoeveelheid daglicht. Zo kunnen je collega’s zien wie ze voor zich hebben… en heb jij zicht op het werk dat voor je licht. Sla je twee vliegen in één klap! Hopelijk helpen deze tips je om jouw videocalls nog succesvoller af te ronden. Wat is jouw ultieme videocall-tip? Wij zijn benieuwd!
Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe verloopt de plaatsing van OfficeOutside?

Als we eenmaal jouw eigen OfficeOutside hebben ontworpen en geproduceerd, is het tijd voor het leukste onderdeel van het proces: we zetten ‘m in jouw tuin! Je zou denken dat het een behoorlijke operat

Comentarios


bottom of page